fbpx

Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor: ”Poate la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, la Antena 3, că școlile ar putea fi redeschise peste câteva săptămâni.

„Poate la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea lor în şcoli”, a spus Nelu Tătaru, citat de G4Media.ro.

„Vom stabili tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a adăugat Nelu Tătaru.

 

CONTEXT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România ar putea intra după data de 15 mai în faza de relaxare a restricțiilor impuse de situația epidemiologică.

Șeful statului a precizat că o astfel de decizie va fi luată dacă anumite condiții vor fi îndeplinite: ”Dacă numărul de persoane infectate scade și dacă numărul de decese scade, dacă respctăm rstricțiile, este clar că putem să intrăm într-un plan de relaxare.”

Iohannis a mai spus că relaxarea va fi făcută gradual.

” Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare. Aceste chestiuni se decid în baza dovezilor științifice, de către guvern. Ele vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu cei efectiv implicați în gestionarea epidemiei”, a mai afirmat Klaus Iohannis.