fbpx

Ministerul Educației, pentru Educație Privată: Bugetul previzionat și alocat permite plata salariilor pentru tot anul

Ministerul Educației Naționale a trimis un punct de vedere către Educație Privată, după ce Constantin Rada (FSLI) a declarat, la Realitatea Tv, că există probleme cu plata salariilor către cadrele didactice.

Prezentăm, integral, comunicatul MEN:

”Ministerul Educației Naționale atrage atenția că informația conform căreia nu ar fi suficiente fonduri pentru plata integrală a drepturilor salariale ale cadrelor didactice din județul Dolj reprezintă o dezinformare și totodată o afirmație lipsită de responsabilitate a unui fost lider de sindicat.

Asigurăm toți învățătorii și profesorii din țară că bugetul previzionat și alocat pentru cheltuielile salariale permite plata integrală a acestora până la sfârșitul anului în curs.”

CONTEXT

Constantin Rada, reprezentantul filialei din Dolj a FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ), a susținut, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că angajații din învățământ din județ riscă să primească la lichidarea din luna septembrie doar sumele nete din drepturile salariale, fără banii aferenți taxelor pe care fiecare angajat trebuie să le plătească la stat.

”Azi am fost sunat de o parte dintre colegi să îmi spună că banii de salarii nu ajung. Nu s-au achitat nici banii care ar fi trebuit plătiți înainte de plecarea profesorilor în concedii, încă din luna iulie.  La lichidarea din septembrie, sumele care pot fi plătite se apropie de net. Oamenii probabil își vor primi netul. Legea 153 te obligă ca, atunci când primești banii să îți plătești și dările la stat”, a afirmat Rada.

El a adăugat că, din informațiile pe care le are, situația este valabilă pentru aproape toate școlile din județul Dolj.