fbpx

Constantin Rada (FSLI): În județul Dolj sunt probleme mari cu plata salariilor pentru cadrele didactice

Constantin Rada, reprezentantul filialei din Dolj a FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ), a susținut, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că angajații din învățământ din județ riscă să primească la lichidarea din luna septembrie doar sumele nete din drepturile salariale, fără banii aferenți taxelor pe care fiecare angajat trebuie să le plătească la stat.

”Azi am fost sunat de o parte dintre colegi să îmi spună că banii de salarii nu ajung. Nu s-au achitat nici banii care ar fi trebuit plătiți înainte de plecarea profesorilor în concedii, încă din luna iulie.  La lichidarea din septembrie, sumele care pot fi plătite se apropie de net. Oamenii probabil își vor primi netul. Legea 153 te obligă ca, atunci când primești banii să îți plătești și dările la stat”, a afirmat Rada.

El a adăugat că, din informațiile pe care le are, situația este valabilă pentru aproape toate școlile din județul Dolj.

UPDATE:

Ministerul Educației, pentru Educație Privată: Bugetul previzionat și alocat permite plata salariilor pentru tot anul

Despre FSLI

FSLI se prezintă, pe pagina sa de internet, astfel:

”Suntem cea mai mare federatie din sistemul de invatamant romanesc. Ne-am luat, din prima zi, în serios misiunea de a construi ce e mai bun pentru membrii nostri de sindicat. Strategia noastra insa, se axeaza si pe interesele elevilor si parintilor, partenerii nostri. Educatia da valoare unei natiuni, iar noi stim cel mai bine ca cei care fac din scoala romaneasca un loc al evolutiei sunt cei care au menirea sa ajute copiii sa creasca frumos.

Cine suntem:

• cea mai mare federatie din invatamant;

• reprezentam 63% din numarul total al angajatilor din educatie;

• avem 60 de organizatii sindicale afiliate din intreaga tara;

• avem membri de sindicat in 4.400 de unitati din invatamant preuniversitar;

• reprezentam personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic.”