fbpx

Ecaterina Andronescu, despre prelungirea vacanței: ”Luni dimineață vom decide!”

Sursă foto: nineoclock.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Edupedu.ro că decizia în legătură cu prelungirea cu o săptămână a vacanței de vară va fi luată luni.

„Noi când am luat decizia pe 9 septembrie, am luat-o în Comisia de Dialog Social și mi se pare firesc să facem același lucru. Ca urmare, am convocat Comisia pentru luni dimineață”, a spus Andronescu.

Întrebată de Edupedu.ro dacă, din punctul său de vedere, această mutare este una problematică, ministrul a răspuns că „asta presupune că ne ducem o săptămână mai în vară, deci se lungește anul școlar în luna iunie cu săptămâna pe care o retezăm în septembrie”.

Ecaterina Andronescu a primit mai multe solicitări în acest sens, campania fiind susținută de patronatele din turism.

Contactată de Hotnews, Ecaterina Andronescu a declarat că va reflecta asupra acestei decizii și că se va consulta cu cei afectați de o asemenea măsură.

”O să vă dau răspunsul după ce o să discut cu cei care sunt implicați: comisia de dialog social, sindicate, organizațiile de elevi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Potrivit News.ro, solicitarea patronatelor este susținută și de premierul Viorica Dăncilă. „Vă rog, doamnă ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o măsură aşteptată de elevi”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Federația Elevilor din România (FER) a condamnat, într-un comunicat, solicitarea făcută de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă către ministrul educației, de a decala începerea școlii până pe 16 septembrie, ca un sacrificiu în favoarea firmelor de turism, în ciuda faptului că începutul anului școlar a fost fixat prin ordin de ministru ca fiind 9 septembrie.