fbpx

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației după declarațiile date despre evenimentele de la Caracal.

Primul-ministru Viorica Dăncilă a anunțat această decizie printr-o postare pe pagina sa de Facebook:

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.”

Ecaterina Andronescu: ”Am aflat de la televizor”

”Am aflat de la televizor. Nu m-a căutat, din păcate. Eram într-o ședință în consiliul ministerului pentru a încerca să rezolvăm niște probleme curente. Intenția mea era de a le spune copiilor că, dacă părinții nu le spun, noi la școală le spunem ca să îi ferim de răufăcători”, a declarat Ecaterina Andronescu într-o intervenție telefonică la Digi 24, la câteva minute după ce Viorica Dăncilă a scris pe Facebook că a demis-o din funcție.

Intr-o postarea pe Facebook, Viorica Dancila a anunțat că ministru interimar va fi Daniel Breaz, actualul deținător al portofoliului de la Cultură.

CONTEXT

Ecaterina Andronescu, a făcut, joi seara, o observație bizară despre cazul Alexandra-Luiza, cele două fete pe care Gheorghe Dincă afirmă că le-a ucis, după ce le-a transportat ca taximetrist de ocazie. ”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a spus Andronescu, la Antena 3. Remarca sa a fost preluată de jurnalista Magda Grădinaru, pe pagina sa de Facebook.

Andronescu a vorbit și despre nevoia unor campanii în școli, prin care elevii să fie instruiți asupra riscurilor la care se expun, atunci când călătoresc cu mijloace de transport de ocazie.

Pe de altă parte, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului, având în vedere tragedia petrecută la Caracal. Elevii din mediul rural din România sunt nevoiți să călătorească la ocazie, deoarece transportatorii nu practică toate traseele și nu opresc în unele localități, afirmă FER, într-un comunicat de presă.