fbpx

Doi elevi de la Școala de Poliție din Câmpina, prinși cu droguri

Sursă foto: ziarpiatraneamt.to

Doi elevi ai Şcolii de Poliţie de la Câmpina au fost prinşi cu droguri, anunță MEDIAFAX. Cei doi ar fi terminat cursurile peste o lună şi ar fi devenit agenţi de poliţie, însă acum au fost nevoiţi să ceară părăsirea şcolii.

Potrivit sursei citate, mai multe pliculeţe care conţin substanţe ce par a fi droguri au fost găsite, marţi, în maşini şi camerele de cămin de la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Potrivit anchetatorilor, conducerea Şcolii de Poliţie din Câmpina a sesizat ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism Ploieşti că asupra a doi elevi există suspiciuni că au droguri, pentru consumul propriu.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-au făcut controale în maşini şi camere, cu această ocazie fiind „depistate şi ridicate mai multe pliculeţe cu o substanţă care va fi analizată la laborator”.

Despre Școala de Poliție din Câmpina

Înfiinţată la 1 februarie1968, instituţia se numără printre primele şcoli aparţinând Ministerului de Interne care au pregătit poliţişti, oameni implicaţi în problemele comunităţii prin desfăşurarea activităţilor specifice de menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică,de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional.

În anul 1968, prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 3591 din 01.01.1968, aici se înfiinţează Şcoala Militară de Perfecţionare a Subofiţerilor de Miliţie Câmpina, iar la 1 martie 1968 aceasta îşi deschide porţile pentru o primă serie de 500 de cursanţi.
În ianuarie 1993, cu prilejul aniversarii a 25 ani de la înfiinţare, prin Ordinul ministrului de interne nr.273, unitatea a primit denumirea de: Şcoala Militară de Agenţi de Subofiţeri de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.
Locul pentru amplasarea şcolii a fost ales pe vechiul domeniu al savantului chimist dr. Constantin Istrati, care fusese donat de proprietar ca parc al oraşului.
În timpul celui de-al doilea razboi mondial se instalează aici o unitate militară germană, precum şi depozite de muniţie şi armament, fiind un important punct strategic şi militar privind accesul pe Valea Prahovei. Dupa război, redevine loc de agrement pentru câmpineni.

De-a lungul deceniilor de existenţă, şcoala a pregătit şi a format peste 70 de promoţii de poliţişti. Începând cu anul 2000, aici se pregătesc şi agenţi de poliţie femei, la început, prin alocarea, anual, a unui număr variabil de locuri, în funcţie de necesităţi, în prezent numărul de locuri fiind nediferenţiat .
Din anul 2005, instituţia este cunoscută ca Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina.