fbpx

Digi 24: Val de infracțiuni în apropierea școlilor

Sute de furturi, tâlhării, distrugeri, dar şi infracţiuni rutiere au avut loc într-o singură săptămână în preajma unităţilor de învăţământ sau în incinta lor, anunță postul de televiziune Digi 24. Mai precis, este vorba despre 300 de încălcări ale legii, conform datelor furnizate de Poliție. Potrivit sursei citate, elevii spun că nu se simt în siguranţă, mai ales seara, după terminarea orelor. Tot ei propun mai multă pază în zona şcolilor.

Comiterea infracțiunilor este favorizată de faptul că, din totalul de peste 1.100 de şcoli, aproape 10% nu au asigurată paza.

De exemplu,săptămâna trecută, în plină zi, în faţa unei şcoli din Timiş, mai mulţi tineri s-au luat la bătaie, iar la un moment dat unul dintre ei a scos un cuţit. Trecătorii au sunat la 112 însă până la sosirea poliţiştilor, scandalagiii au fugit.

Un alt caz grav: în urmă cu doar câteva luni, în Arad, un dealer de droguri le vindea elevilor substanţele interzise chiar în curtea şcolii. Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău. Studiile arată că tinerii încep să consume droguri chiar înainte să-şi fi făcut buletinul.

La nivelul municipiului București drogurile sunt mult mai accesibile decât în celelalte județe, iar tinerii au acces mult mai rapid la aceste substanțe. În momentul în care există un tânăr consumator de droguri, în cazul unei școli, există o șansă extrem de mare ca el să identifice și alți colegi care să fie posibili consumatori și să se întâmple și astfel de lucruri, printre care distribuția de droguri în școală, afirmă postul de televiziune.