fbpx

BREAKING NEWS Președintele Iohannis respinge și nominalizarea Cameliei Gavrilă la Ministerul Educației

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o acceptă nici pe Camelia Gavrilă (deputat PSD) ca ministru al Educației. Este al doilea nume respins de șeful statului, în ultima lună. Decizia vine în contextul în care Iohannis a anunțat că nu mai acceptă nicio remaniere guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă.

”Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a spus președintele. El a mai precizat că niciun ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament.

 

CONTEXT

După ce președintele Iohannis a respins nominalizarea lui Șerban Valeca, premierul Viorica Dăncilă revine cu o nouă propunere pentru portofoliul Educației: Camelia Gavrilă, deputat PSD. Aleasă într-o circumscripție electorală din Iași, Gavrilă face parte dintr-o listă cu 6 propuneri de miniștri, pe care premierul a înaintat-o către președinte.

„Sper ca de această dată domul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și să nu blocheze propunerile. E important să dăm dovadă de responsabilitate și dincolo de lupta politică trebuie să primeze interesul României și al românilor.”, a spus Viorica Dăncilă.

Pe 28 august, președintele Klaus Iohannis a respins toate propunerile PSD pentru posturile ministeriale fără titular, inclusiv pe Șerban Valeca, varianta dorită de Viorica Dăncilă la ministerul Educației.

”Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă”, și-a explicat președintele decizia.