fbpx

Statistică a lucrărilor de semestru la Universitatea din Suceava: Un singur 0% plagiat

Antonio Sandu, profesor la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, a făcut publice rezultatele la verificările anti-plagiat asupra lucrărilor de semestru realizate de studenții din ciclul de licență. Potrivit acestei statistici, un singur student a avut ca rezultat 0% plagiat. În schimb, există un caz în care frauda academică ajunge la 100% din lucrare.

Ce spune profesorul Antonio Sandu:

Felicitari! Avem un castigator: 100% plagiat la referatul din acest semestru. Pe locul 2 vin puternic din urma cei cu 99%, 98%… Avem si UN singur 0% plagiat.. 🙂 Acestea sunt rezultatele partiale la scrutin. Pardon, Turnitin.
Ne vedem la examen. Si anul asta, si la anul … 😎😈
*Pentru cei care citesc din afara universitatii noastre – graficul reprezinta un extras din Turnitin, cu respectarea GDPR, iar procentele de similitudine aratate in aceasta captura de ecran se refera la lucrari de semestru ale studentilor din ciclul de licenta.
Este foarte trist ca s-a generalizat atat de mult copierea temelor pentru examenele de semestru, incat unii studenti preiau pur si simpplu un document de pe internet si mi-l trimit pur si simplu de pe telefon, fara a se obosi sa precizeze numele si specializarea lor.
Cred ca este bine ca studentii sa se familiarizeze inca din ciclul de licenta cu softurile de antiplagiat, ca sa nu se familiarizeze cu impostura.
Desi este mai facil sa copii, acest lucru nu te ajuta la nimic in ziua de astazi, decat sa transformi scoala si educatia intr-o forma fara fond.
Sunt convins ca aceste situatii ii vor trezi cel putin pe unii dintre studenti, iar altii cor ramane doar suparati pe mine pentru ca vor pica examenul. Referatul este doar o componenta a notei finale, dar care in cazul unor scoruri foarte mari la Turnitin va fi foarte greu de compensat in nota finala.
Desigur, exista si sesiune de restante …
Dar pentru a nu demoraliza total studentii, captura de ecran reda doar o mica parte din rezultate – sunt multe lucrari care au si indice de similitudine mici, sub 10%.
Suceava

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *