fbpx

Fostul ministru Bogdan Stanoevici, militant anti-mască, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Fostul ministru Bogdan Stanoevici a murit în spital, unde se afla internat de la începutul lunii decembrie, când fusese diagnosticat cu COVID-19, anunță Digi 24.

Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și candidat la Președinția României, era internat încă din luna decembrie la Spitalul “Sf. Pantelimon” din Capitală, după ce s-a infectat cu coronavirus

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă masca de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este “sănătos”. “Pentru a evita speculațiile ulterioare și atacurile inutile, va spun eu acum – faptul că nu port masca este în primul rând pentru că sunt sănătos. Și aici îl citez pe ministrul Sănătății, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoși nu o poartă. Am făcut în fiecare luna câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii și mi-a ieșit un herpes. Îmi pare foarte rău că va dau din casă, dar în momentul în care aș pune masca s-ar produce o infecție și chiar nu am timp de infecții în acest moment”, a susținut atunci Bogdan Stanoevici.

Bogdan Stanoevici (n. 22 ianuarie 1958, București) a fost și actor. Era absolvent (promoția 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera. S-a restabilit în România în 2011.

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta. Stanoevici a căpătat notorietate în timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat. Acest lucru a condus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din afară. Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție