fbpx

Părinții elevilor de la Colegiul Goethe, informați că directoarele și-au retras demisiile

foto: Facebook/ Asociatia EDIT

Părinții elevilor care învață la Colegiul Goethe au fost informați că directoarea Rodica Ilinca și cele două directoare adjuncte și-au retras demisiile depuse la ISMB.

Reamintim că cele trei directoare ale Colegiului și-au depus demisiile în urmă cu două săptămâni, în semn de protest față de un control dispus de Ministerul Educației.

În Consiliul de Administrație desfășurat ieri, membrii acestuia au fost informați că Rodica Ilinca și cele două adjuncte au renunțat la demisii.

Educație Privată prezintă documentul transmis azi părinților din Colegiul Goethe, în urma ședinței Consiliului de Administrație:

Pe 18 ianuarie, Ministerul Educației relata către Educație Privată, că a trimis Corpul de Control la Colegiul Goethe după ce un părinte a reclamat un cadru didactic care făcea meditații cu elevii de la clasă.

Educație Privată a publucat, în exclusivitate, mărturia părintelui:

Ea poate fi citită aici:

EXCLUSIV Mărturia mamei care a cerut un control la Colegiul German Goethe

Din punctul de vedere al directoarelor și al profesorilor care pe 18 ianuarie au refuzat să predea, Corpul de Control al Ministerului Educației ar fi avut o atitudine umilitoare față de personalul școlii în timpul controlului desfășurat într-o manieră „discreționară și neprincipială”.

„Subsemnații, cadre didactice (români și germani) și membri ai personalului didactic auxiliar și nedidactic din Colegiul German Goethe, ne vedem nevoiți să anunțăm declanșarea unui protest, începând cu data de 18 ianuarie 2024, prin care ne exprimăm indignarea față de maniera discreționară și neprincipială a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației, care desfășoară, din data de 15 ianuarie 2024, un control în unitatea noastră. Manifestarea unei atitudini umilitoare față de toți colegii noștri interogați în cadrul controlului a condus la depunerea demisiei în bloc a celor trei directori ai Colegiului, ca formă de protest și de amendare față de comportamentul celor menționați”, au afirmat aceștia, într-un mesaj public.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.