fbpx

Sorin Ion, secretar de stat: Când dădeam meditații, nu era bază legală pentru impozitare. Prietenilor și cunoștințelor nu le luam bani

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și profesor de matematică, a declarat, la postul de televiziune Profit News, că, în urmă cu mai mulți ani, a dat meditații la matematică.

Întrebat dacă plătea impozit pentru meditațiile respective, secretarul de sta a răspuns: ”Sincer, nu, dar eu n-am făcut din meditații vreodată o a doua meserie. Și, în general, am făcut-o cu apropiați, cunoștințe, de ani buni – zero”.

Contactat de Educație Privată, Sorin Ion a afirmat că nu încasa bani pentru meditațiile pe care le dădea copiilor de prieteni și cunoștințe, dar și că, la vremea respectivă, nu exista o bază legală clară pentru fiscalizarea meditațiilor.

”Am făcut cu copii de prieteni și cunoștințe. În tinerețe, când făceam asta, dacă te duceai la fisc să spui că vrei să faci meditații, nu prea știau ce să îți spună, pentru că, la vremea respectivă, nu exista o bază legală pentru astfel de activități. Prietenilor și cunoștințelor nu le luam oricum bani pentru meditații”, a declarat pentru Educație Privată secretarul de stat în Ministerul Educației.

CONTEXT

Chestiunea fiscalizării meditațiilor a revenit în actualitate, după ce Lucian Heiuș, șeful ANAF, și-a exprimat, recent, dorința ca din 2023 Agenția să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, dar care nu plătesc impozite.

„Vă dau un exemplu de reclamație: am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici”, a spus președintele ANAF, la Euronews România, potrivit B1Tv.

Întrebat despre acest subiect la o conferință de presă susținută săptămâna aceasta, președintele Klaus Iohannis a declarat: ”Eu cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit. Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată am oarece întrebări în această speță, dar nu se pot accepta excepții. Dacă ANAF va verifica zonele în care se realizează evaziune pe scară mai largă atunci colectarea va fi mai bună”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.