fbpx

SNSPA confirmă: Alexandru Cumpănașu a fost angajat ca expert

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a dat publicității un comunicat de presă, în care confirmă angajarea lui Alexandru Cumpănașu ca expert, informație prezentată de Educație Privată.

Publicăm, integral, comunicatul instituției:

”Având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la activitatea desfășurată de Alexandru Cumpănașu la SNSPA, facem următoarele precizări:

Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În cadrul acestui proiect, și-au desfășurat activitatea aproximativ 180 de experți.”

Potrivit informațiilor prezentate de Educație Privată,, candidatul la președinție Alexandru Cumpănașu a fost plătit de Școala Superioară de Studii Politice și Administrative cu peste 66.000 de lei anul trecut, în condițiile în care nu are diplomă de licență.

Informația apare în declarația sa de avere, publicată pe Facebook de Cătălin Stoica, profesor asociat de sociologie la instituția de învățământ superior.

Surse din cadrul SNSPA au declarat pentru Educație Privată că Alexandru Cumpănașu a fost angajat de universitate în calitate de expert, pentru un proiect pe tema administrației, care a durat câteva luni, desfășurat în anul 2018.

Într-o emisiune difuzată de Realitatea Tv marți seara, Alexandru Cumpănașu a recunoscut că nu are diploma de licență. El a precizat că, în prezent, este înscris la un masterat, la o universitate privată din Elveția.

Postul de televiziune a difuzat, însă, și o afirmație a fostului ministeru al Educației, Daniel Breaz, potrivit căruia diploma de bacalaureat a candidatului la Cotroceni nu a putut fi găsită.

Emisiunea de televiziune din 24 septembrie poate fi urmărită aici.