fbpx

Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele aduce fizica, biologia și matematica mai aproape de copii

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele se va desfășura în perioada 24 august-6 septembrie. Evenimentul își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București făcând-o accesibilă elevilor de liceu indiferent de profilul și specializarea acestora, profesorilor care predau discipline STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și profesorilor consilieri școlari din învățământul secundar gimnazial și liceal.

TEME DE CERCETARE:

Temele propuse în acest an vor aborda subiecte din fizică, chimie, biologie, geografie, matematică, informatică, inginerie, etc. și vizează creșterea cunoștințelor teoretice și înțelegerii domeniilor științifice, dezvoltarea abilităților practice și de aplicare a noțiunilor din știință, folosirea tehnologiilor informatice și transferul rezultatelor din știință către societate. În același timp, există oportunități de dezvoltare pentru cei pasionați de aplicațiile practice ale rezultatelor de cercetare, de programare, de jurnalismul științific, de antreprenoriat și dezvoltarea carierelor în domeniu, precum și de artele grafice care comunică rezultatele de cercetare.

Școala oferă:

  • participarea la cursuri din domenii atractive și relevante
  • vizite în laboratoarele institutelor din Măgurele (ELI-NP, IFIN-HH, INFP, INOE, INFLPR, INFM, ISS) și din Universitatea din București (fizică, biologie, chimie, geologie etc.);
  • participarea la realizarea unui proiect de cercetare într-o echipă de elevi sub îndrumarea mentorilor;
  • prezentarea rezultatelor proiectelor de cercetare într-o sesiune de comunicări.
  • evenimente sociale

”Deviza noastră este ,,Evoluție prin educație” iar anul acesta am plecat la drum cu dorința de a găsi parteneri care să împărtășească acest crez și alături de care să construim.

Ediția din acest an a Școlii de Vară se bucură de implicarea și suportul a numeroase instituții- parteneri, sponsori și parteneri media- care au acceptat invitația de a susține educația STEM și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari care vor fi alături de noi în perioada 24 august- 6 septembrie pe platforma de cercetare de la Măgurele”, spun organizatorii.

Mai multe detalii despre eveniment, aici.