fbpx

A promovat Titularizarea de zece ori, anul acesta a luat nota 10, dar tot nu a primit un post la catedră

Publicația gălățeană Viața Liberă prezintă cazul unei profesoare din Galați care a dat examenul de titularizare de zece ori, l-a promovat de fiecare dată cu note mari, anul acesta chiar cu nota maximă, dar tot nu reușește să primească un post în învățământ.

Preluăm fragmente din articol, cu acordul redacției Viața Liberă:

  • Ana-Maria Costiuc este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat. Nici măcar în judeţele vecine nu sunt posturi. Speră totuşi să obţină ceva la suplinire.
  • Ca să se “răzbune” pe faptul că şi anul acesta, după ce a luat 10,00 la Titularizare, va sta la mâna norocului, pentru a prinde un post, a dat examen la Facultatea de Artă, la secţia Arte plastice şi a luat. Din toamnă, va fi şi profesor, şi boboc de anul I, tot la Universitatea “Dunărea de Jos”, unde a făcut Istorie şi filosofie, dar şi un masterat. “Microbul” pentru pictură îl are din copilărie, dar nu s-a gândit niciodată să facă o profesie din asta. Deşi se poate lăuda cu premii la concursuri la Galaţi, Brăila şi Sibiu. Dar, şi mai şi, lucrările pe care le face sunt cumpărate imediat de oamenii din “lumea bună”, doctori, profesori, economişti. Vinde cam tot ce pictează. La facultate s-a dus ca să poată intra cu acte în regulă în tagma artiştilor, pentru dezvoltarea sa personală, pentru a putea participa la expoziţii şi pentru a învăţa mai multe lucruri. Bineînţeles, că se gândeşte şi la o completare de normă, dar nu ar renunţa la Filosofie pentru Desen.

 

Articolul integral, aici.