fbpx

Ruby Franke, care dădea sfaturi părinților, a primit pedeapsa maximă după ce și-a înfometat copiii

captură video NBC/ YouTube

Ruby Franke din SUA, care dădea sfaturi despre creșterea copiilor pe un canal de YouTube cu peste două milioane de abonați, a fost condamnată la închisoare pentru abuz asupra copiilor. Ea a primit pedeapsa maximă, fiind acuzată că le-a refuzat copiilor săi hrana, apă, îngrijire, chiar şi paturi pentru a dormi, transmite BBC, preluat de News.ro.

Ruby Franke, în vârstă de 42 de ani, şi-a cerut scuze în faţa instanţei în timp ce îşi afla soarta. Ea a pledat anterior vinovată pentru că şi-a înfometat şi abuzat copiii. Partenera sa de afaceri, Jodi Hildebrandt, de 54 de ani, a primit o sentinţă identică.

Judecătorul le-a condamnat la patru pedepse cuprinse între 1 şi 15 ani fiecare. Pedepsele se vor executa consecutiv şi reprezintă maximul pentru fiecare acuzaţie, conform legii din Utah. Cât timp va ispăşi fiecare dintre ele în cele din urmă va fi stabilit de comisia de eliberare condiţionată a statului. Franke va avea la dispoziţie 30 de zile pentru a face apel la această decizie.

În instanţă, procurorul Eric Clarke, din Utah, a declarat că doi dintre copiii lui Franke, în vârstă de 9 şi 11 ani la momentul respectiv, trăiau într-un „cadru asemănător unui lagăr de concentrare” şi a numit-o o ameninţare semnificativă pentru comunitate.

„Copiilor li s-a refuzat în mod regulat mâncare, apă, paturi în care să doarmă şi practic toate formele de divertisment”, a declarat Clarke.

Franke şi-a cerut scuze faţă de copiii ei şi a spus: „Eram atât de dezorientată încât am crezut că întunericul este lumină şi că ceea ce este bine este rău. Am fost condusă să cred că această lume este un loc rău, plin de poliţişti care controlează, de spitale care rănesc, de agenţii guvernamentale care spală creiere, de lideri bisericeşti care mint şi poftesc, de soţi care refuză să protejeze şi de copii care au nevoie de abuzuri.”

Cele două femei au fost arestate în august 2023, după ce fiul subnutrit de 12 ani al lui Franke a ieşit pe o fereastră din casa lui Hildebrandt din Ivins, Utah. Poliţia a declarat că copilul a fugit apoi la casa unui vecin şi a cerut mâncare şi apă. Avea laceraţii de la faptul că a fost legat cu o frânghie, potrivit înregistrărilor poliţiei.

Arestările au marcat sfârşitul unei cariere lungi şi controversate pe YouTube. Franke a adunat peste două milioane de abonaţi la canalul său.

„Specialistă” în parenting, arestată după ce și-a înfometat propriii copii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.