fbpx

ReporterIS: Directorul de la USV Iași cumulează, formal, 15 ore de muncă/zi și încasează 25.000 lei/lună

Corneliu Paul Boișteanu director general administrativ și profesor la Agronomie în cadrul USV Iași, cumulează, formal, 15 ore de muncă/zi, scrie publicația ReporterIS.

El a fost implicat și în politică, în 2016 fiind ales membru al Consiliului Local, din partea PSD.

Potrivit publicației citate, Corneliu Paul Boișteanu care este, în același timp, și director general administrativ și profesor la Universitatea Agronomică. Pe o normă are 7 ore pe zi, pe cealaltă reiese o medie de 8 ore zilnic. În total, scriptic, 15 ore/zi lucrătoare.

Venitul net al lui Boișteanu pe anul trecut de la universitate: 302.727 lei, cu o medie lunară de 25.227 lei, echivalentul a peste 5.100 de euro.

Boișteanu a afirmat că dublul rol pe care îl are la universitate este legal și că instituția face chiar o economie financiară. „Stau efectiv la universitate câte 12 ore pe zi”, a spus acesta.

Specialiștii consultați de REPORTER DE IAȘI au spus că este o forțare a Codului Muncii: „Cine poate crede că un om lucrează câte 15 ore zi de zi? Este absurd”.

Reacția oficială a conducerii, sub semnătura prorectorului Eugen Ulea: ca profesor, Boișteanu are un program flexibil și nu există nicio incompatibilitate legală între cele două poziții ocupate de acesta.

Anul trecut, în primăvară, la Universitatea Agronomică, redenumită recent Universitatea pentru Științele Vieții (USV) Iași, au avut loc alegeri pentru pozițiile de conducere. Rector a fost ales Gerard Jităreanu, în timp ce profesorul Paul Boișteanu a fost desemnat decan la Facultatea de Zootehnie.

La doar câteva săptămâni, lui Boișteanu i s-a propus să ocupe funcția de director general administrativ. Inițial, a fost interimar, din luna mai a anului trecut, două mandate a câte șase luni.

În luna mai 2021, a avut loc concursul pentru această funcție. Condițiile, croite pe calapodul său: studii superioare în domeniul Agronomic, Horticultură, Zootehnie sau Medicină Veterinară, vechime în funcții de conducere în instituții de învățământ superior de minim 15 ani, studii universitare de doctorat. Boișteanu a candidat de unul singur și a câștigat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *