fbpx

CDC recomandă purtarea măștii în școli, inclusiv de către elevii și profesorii vaccinați

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a recomandat marți ca toți copiii,  de la grădiniță până în clasa a XII-a, inclusiv elevii vaccinați, să poarte măști atunci când se întorc în sălile de clasă pentru noul an școlar.

Ghidul CDC nou emis include obligativitatea și pentru elevii care au fost deja vaccinați.

„CDC recomandă tuturor celor din școlile din ciclul preuniversitar să poarte o mască în interior, inclusiv profesorii, personalul, elevii și vizitatorii, indiferent de starea de vaccinare”, a declarat ea reporterilor.

Președintele Joe Biden a spus că înțelege că recomandarea de purtare a măștii va fi o dezamăgire pentru mulți copii, părinți, profesori și personalul școlii.

„Astăzi, CDC a reafirmat că putem redeschide în siguranță școlile în această toamnă – cu normă întreagă”, a spus el într-un comunicat. „Știu că purtarea măștii de către elevi este incomodă, dar le va permite să învețe și să fie alături de colegii lor cu cea mai bună protecție disponibilă.”

Săptămâna trecută, Academia Americană de Pediatrie a recomandat, de asemenea, ca toți copiii cu vârsta peste 2 ani să poarte măști atunci când se întorc la școală.

Copiii cu vârsta peste 12 ani sunt acum eligibili pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

În ghidul actualizat pentru anul școlar 2021-22, Academia Americană de Pediatrie recomandă insistent învățarea în persoană și îndeamnă pe toți cei care sunt eligibili să fie vaccinați să se protejeze împotriva COVID-19.

În plus față de vaccinări, AAP recomandă o abordare stratificată pentru a face școala sigură pentru elevi și profesori. Aceasta include o recomandare ca toate persoanele cu vârsta mai mare de 2 ani să poarte măști, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu. AAP amplifică, de asemenea, recomandările Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru ventilația clădirilor, testarea, carantina, curățarea și dezinfectarea în ghidul actualizat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.