fbpx

Programul de burse Avenor College pentru anul școlar 2022-2023 – Povestea lui Tudor, elev bursier

Programul de burse Avenor College oferă burse pentru liceu care acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare.

Bursele se acordă până la finalizarea ciclului actual de învățământ, sub condiția respectării clauzelor contractului de bursă.

Regăsiți mai jos mai multe informații despre acordarea burselor, criterii, înscriere și calendarul programului pentru anul școlar 2022-2023 adresat elevilor din afara comunității Avenor.

Profilul bursierului Avenor:

Bursierul Avenor demonstrează rezultate academice și co-curriculare excepționale, este un model de comportament, are o atitudine proactivă față de învățare, participă în mod constant la evenimentele școlii, este un bun coleg și prieten. Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați Avenor Learner Profile.

Programul de burse Avenor pentru anul școlar 2022 – 2023 se adresează elevilor din afara comunității Avenor *:

Elevilor din clasa a 8-a (Year 9) din afara comunității Avenor.

Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru Liceul Avenor accesând acest link. 

Elevilor din clasa a 10-a (Year 11) din afara comunității Avenor.

Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru Liceul Avenor accesând acest link. 

Înscrierile în programul de burse pentru elevii din afara comunității se desfășoară în perioada 25 noiembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Povestea lui Tudor, elev bursier:

Tudor, elev în clasa a 9-a a căutat un sistem de învățământ care încurajează dezvoltarea elevului pe toate planurile. A aplicat pentru o bursă la Avenor pentru că s-a identificat cu valorile școlii și pentru că și-a dorit să se dezvolte și să își atingă întregul potențial. 

Proiectul lui de bursă este revista de matematică a școlii – MATH-LY-NEWS, pentru care asigură designul grafic, un proiect care îi completează experiența școlară și îl ajută să se conecteze cu cei din jur.

Avenor: Povestește-ne despre tine și despre ce înseamnă să fii elev bursier la Avenor?

Tudor: Numele meu este Tudor, am 15 ani, sunt în clasa a 9-a și sunt bursier Avenor College. Pentru mine statutul de bursier este o onoare, dar și o oportunitate de a mă dezvoltă, de a evolua pentru a-mi atinge potențialul. 

Avenor: Când și cum ai luat decizia de a aplica pentru o bursă în cadrul Avenor College? De unde ai aflat despre burse?

Tudor: Aveam în vedere varianta de a urma liceul într-un alt sistem de învățământ, așadar am studiat întreaga ofertă educațională existentă la acel moment. Avenor a fost prima mea opțiune pentru că îmi doream să îmi închei ciclul liceal în sistem britanic și pentru că am simțit că mă identific cu valorile acestei școli. Am aflat de programul de burse de pe site-ul școlii și am luat decizia de a aplica din dorința de a-mi desăvârși pregătirea academică într-un sistem de învățământ care încurajează dezvoltarea elevului pe toate planurile.

Avenor: Cum ți s-a părut procesul de aplicare? 

Tudor: Procesul de aplicare este unul complex. Fără a se axa numai pe rezultate academice și proiecte extrașcolare, acesta evaluează elevul din mai multe puncte de vedere, luând în considerare potențialul acestuia.

De-a lungul celor 4 ani de gimnaziu, am acumulat rezultate foarte bune atât la școală cât și la concursurile sau activitățile în care m-am implicat. Toate acestea mi-au oferit încredere în mine și m-au susținut în procesul de aplicare. Desigur, emoțiile au fost prezente, dar acestea au dispărut după ce a început efectiv procesul de selecție și m-am familiarizat cu sistemul.

Avenor: Cum se lucrează în cadrul unui proiect de bursier? Cine te ajută – fie că vorbim de colegi sau de profesori îndrumători?

Tudor: Proiectele inițiate de bursierii Avenor sunt atât pentru ei cât și pentru colegii lor, un plus care întregește experiența școlară. Acestea ne permit încă din anii de liceu sau chiar cei de gimnaziu să ne expunem la experiențe unice. Învățăm valori noi, ne descoperim, creăm și dezvoltăm relații interumane, învățăm mai multe despre cine suntem și cum să lucrăm cu oameni din jur. Mediul de lucru este  prietenos și primitor, un loc ideal pentru dezvoltare, unde nu există frică de a greși, iar scopul final este învățarea.

Niciun proiect nu ar fi posibil fără ajutorul colegilor și al profesorilor îndrumători, fiecare are rolul lui. În cazul proiectului din care fac parte, MATH-LY-NEWS, colegii mei sunt plini de entuziasm și de idei noi, fiecare aduce un stil personal articolelor sale. Alături de toate acestea, experiența profesorului coordonator asigură desăvârșirea proiectului, pentru a creea ceva nou și provocator la fiecare două luni, când este publicată revista.

Avenor: Cum ai ajuns să te implici în proiectul MATH-LY-NEWS?

Tudor: Eram în căutarea unei idei de proiect propriu atunci când am aflat de existența revistei MATH-LY-NEWS, o revistă al cărei scop este să informeze colegii pasionați de matematică despre evenimentele actuale din acest domeniu fascinant. Alegerea a fost una firească, matematică fiind pasiunea mea încă din primii ani de școală. Mai mult, proiectul îmi permite să îmbin mai multe dintre pasiunile mele: informatica, istoria și, mai nou, graphic designul. Astfel, munca de cercetare și pregătire a materialelor necesare ilustrării articolelor este o adevărată plăcere.

Avenor: Ce ai descoperit despre tine odată cu începerea bursei la Avenor?

Tudor: Bursa la Avenor m-a ajutat să învăț cum să fac managementul unui proiect propriu, să îmi asum responsabilități, să îmi gestionez timpul astfel încât să mă pot implica în cât mai multe activități.

Avenor: Ce sfat ai pentru un elev tentat de bursele Avenor dar care nu are curajul să aplice?

Tudor: Recomand fiecărui elev care s-a pregătit în cursul anilor de gimnaziu să aibă încredere în forțele proprii și în acest sistem care acordă în mod onest șanse egale tuturor. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.