fbpx

Profesorul pensionar, care ar fi agresat sexual o elevă la meditații, arestat preventiv

foto: Facebook / Poliția Română

Profesorul de matematică pensionar, în vârstă de 68 de ani, acuzat că a agresat sexual o adolescentă de 14 ani cu care făcea pregătire, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, publicată de News.ro.

Judecătoria Sectorului 4 a respins iniţial propunerea Parchetului de arestare preventivă pentru 30 de zile de a bărbatului, plasându-l sub control judicar pentru 60 de zile. Procurorii au contestat decizia, contestaţia fiind admisă de instanţă miercuri.

La data de 31 ianuarie 2024, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, fiica lui, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima unei infractiuni de agresiune sexuală, bănuit de comiterea faptei fiind meditatorul ei.

„Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate,  s-a stabilit că, la data de 31 ianuarie 2024,  în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, unde desfăşura o şedinţă de pregătire la o materie, împreună cu minora,  bărbatul în vârstă de 68 de ani, prin constrângere morală, constând în aceea că i-ar fi creat victimei o stare de temere, raportată la calitatea pe care o avea, ar fi agresat-o sexual pe aceasta”, arată comunicatul Poliţiei.

Bărbatul, fost profesor de matematică, ar fi sărutat-o pe fată şi ar fi atins-o în zonele intime. El a fost reţinuit, fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a bărbatului, plasându-l sub control judiciar pentru 60 de zile, decizia fiind ulterior contestată de Parchet.

Potrivit Observator News, profesorul este fost director de liceu. El se află sub control judiciar. Procurorii au contestat decizia magistraţilor şi fac verificări pentru a vedea dacă acesta a făcut şi alte victime. La dosar există atât declaraţia fetei, cât şi mai multe obiecte pe care poliţiştii le-au ridicat în urma percheziţiei de la biroul bărbatului, dar şi de la domiciul său. Bărbatul a venit din Olt iar atunci când a ieşit la pensie era director al unui liceu important de acolo dar şi consilier local.

Profesorul acuzat că a agresat sexual o fată de 14 ani a fost lăsat în libertate de judecători

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.