fbpx

Profesoară înjunghiată mortal de un elev, în Franța

foto: fr.wikipedia.org

Un elev de liceu a înjunghiat mortal o profesoră de spaniolă într-o școală privată din Franța, în orașul Saint-Jean-de-Luz.

Atacul comis de un adolescent de 16 ani a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Olivier Véran, Elevul școlii Saint-Thomas d’Aquin a fost arestat de polițiști, potrivit BBC.

Atacatorul a intrat în clasă, a încuiat ușa și a înjunghiat-o în piept pe profesoara de spaniolă în timpul unui curs. Femeia în vârstă de aproximativ 50 de ani a murit în urma unui stop cardiac, după sosirea echipajelor de salvare.

Elevul ar suferi de probleme de sănătate mintală, potrivit presei locale. El susţine că a fost „posedat” şi că a „auzit voci” care îi spuneau să îşi ucidă profesoara, au declarat surse apropiate anchetei pentru TF1-LCI.

Școala a fost închisă imediat după incident, iar elevilor li s-a transmis să rămână în clase. Mulți dintre ei au fost luați de părinți, când li s-a permis să părăsească unitatea de învățământ.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului francez a spus că guvernul va sprijini cadrele didactice din întreaga țară în urma incidentului. „Cu greu îmi pot imagina trauma pe care aceasta o reprezintă”, a spus Olivier Véran.

Școala catolică este situată în apropiere de centrul orașului Saint-Jean-de-Luz, o locație cunoscută pentru petrecerea vacanțelor de vară în Franța.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.