fbpx

Franța. Patru elevi vor fi judecați pentru hărțuire, după ce un băiat s-a sinucis

foto: freepik.com/free-photos-vectors/school

Patru minori de 13 ani vor fi judecați în Franța pentru bullying care a dus la sinuciderea unui adolescent de aceeași vârstă. Băiatul și-a luat viața la începutul lunii ianuarie, după ce a fost hărțuit din cauză că era gay, relatează AFP, preluată de HotNews.

Cei patru minori acuzați de hărțuire, care ar fi dus la sinuciderea lui Lucas, pot fi judecați de un tribunal pentru copii cu vârsta sub 18 ani grație unei legi adoptate în 2022, potrivit TF1. Această nouă lege prevede sancțiuni de până la zece ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro. În practică, legea prevede două audieri în fața judecătorului pentru copii, iar preferate sunt măsurile educative, cum ar fi munca în folosul comunității. Elevii, două fete și doi băieți, vor fi audiați cu ușile închise în fața judecătorului pentru copii peste câteva săptămâni.

Moartea lui Lucas a provocat un val de emoție în Franța și a declanșat numeroase reacții pe rețelele de socializare. Familia adolescentului crede că acesta s-a sinucis după ce a fost hărțuit de patru colegi din cauză că era gay. Procurorul din Epinal, Frederic Nahon, a precizat că cei patru au fost reținuți în urma deschiderii unei anchete preliminare și au fost eliberați după audieri, potrivit sursei citate.

„În timpul audierilor lor, inculpații, două fete și doi băieți de 13 ani, care frecventează aceeași școală, au recunoscut doar că și-au bătut joc de prietenul lor în mai multe rânduri. Faptele s-au petrecut în perioada septembrie 2022 – începutul lunii ianuarie 2023. La finalul arestului preventiv, cei patru minori au fost citați să se prezinte în fața Tribunalului pentru minori din Epinal pentru a fi judecați pentru bullying care a dus la sinuciderea victimei, ancheta stabilind că hărțuirea ar fi putut contribui la gestul suicidar al tânărului Lucas”, a spus magistratul Nahon.

Familia lui Lucas a dezvăluit în cadrul audierilor că băiatul a fost ținta unei hărțuiri de natură homofobă, acuzându-i pe colegii lui de la școala sa din Golbey de bullying. Băiatul scrisese în jurnalul său că „vrea să-și pună capăt zilelor”, a declarat Frédéric Nahon în cadrul unei conferințe de presă.

În Franța, aproape 700.000 dintre cei 12 milioane de elevi sunt victimele bullyingului. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.