fbpx

Procedura privind declarațiile de interese a început să producă efecte de la 1 februarie – ISJ Dolj

Photo 64828001 | School © Antonio Guillem | Dreamstime.com
Inspectoratul Școlar Județean Dolj a trimis școlilor o notă de informare cu mai multe precizări referitoare la declarațiile de interese pe care toți profesorii din România trebuie să le completeze.
Documentul a fost publicat de PortalInvatamant.ro.
În documentul semnat de ISJ Dolj se arată că ordinul nr. 3051 privind aprobarea Procedurii pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare a început să producă efecte începând cu 1 februarie 2024 și se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.
„Potrivit procedurii sus-menționate, declarația de interese este un document scris, redactat pe propria răspundere, prin care fiecare cadru didactic declara că, în anul școlar 2023-2024, nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii din clasa/clasele la care este încadrat în acest an școlar.
Potrivit art. 3 din procedură, la nivelul unității de învățământ, prin decizia directorului, se desemnează o persoană responsabilă pentru declarațiile de interese, care informează personalul didactic de predare în ceea ce privește termenele și condițiile în care se completează declarațiile de interese, precum și cu privire la actualizarea declarației în situația în care, pe parcursul anului școlar, apar modificări în încadrare care necesită actualizarea declarației. Totodată, responsabilul pentru declarațiile de interese și directorul unității de învățământ au obligația verificării concordanței informațiilor specificate în declarațiile de interese, de către persoanele care au obligația de a le completă, cu informațiile transmise compartimentului resurse umane din cadrul ISJ/ISMB prin proiectul și planul de încadrare. 
Potrivit art. 5 alin. (3) personalului didactic de predare din unitățile de învățământ îi revine obligația depunerii declarației de interese până la data de 31 decembrie a fiecărui an. Personalul didactic de predare angajat după data de 31 decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare.
Conform art.6 alin (2), cadrul didactic încadrat în două sau mai multe unități de învățământ completează o singură declarație de interese și depune câte un exemplar completat la fiecare unitate de învățământ.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.