fbpx

Min. Educației vrea evaluare digitalizată și la examenele de titularizare și definitivat

Photo 16981616 © Kaphoto | Dreamstime.com

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat, într-un interviu acordat Europa Liberă România, că Ministerul Educației intenționează să folosească evaluarea digitalizată și la titularizare și definitivat, examenele susținute de cadrele didactice.

”Ne propunem să generalizăm acest tip de evaluare și la examenele profesorilor – titularizare și definitivat, unde lucrurile sunt într-adevăr complicate.

Gândiți-vă că vom avea circa 120 de subiecte, tipuri de subiecte diferite, acolo implică niște operațiuni mai complicate, chiar dacă numărul de candidați este mult mai mic”, a declarat Sorin Ion, în interviul citat.

În legătură cu examenele de Evaluare Națională și de bacalaureat, la care evaluarea digitalizată va fi generalizată începând din acest an, Sorin Ion a precizat: ”Obiectivul nostru este acesta: să permanentizăm acest tip de proces tehnic, subliniez, pentru că e bine să se înțeleagă că acest proces n-are nimic de-a face cu activitatea propriu-zisă a elevului la un examen sau la o simulare.

Elevul va face exact același lucru. Lucrurile se schimbă din momentul în care a predat lucrarea și și-a încheiat activitatea. Nu schimbăm regulile pentru elevi, pentru că nici nu ar fi corect să facem asta.”

El va fac ex ac lu. Lu se sc din mom în care a pre luc și și a înc acti. Nu sc reg pen ele, pen că nic nu ar fi co să fa asta. evaluarea digitalizată titularizare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.