fbpx

Prevenirea consumului de alcool și droguri, prioritate a programului ”Școala altfel” în acest an școlar

Sursă foto: Freepik

Prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul copiilor și tinerilor este una dintre prioritățile programului ”Școala altfel” din acest an școlar  anunțate de Ministerul Educației.

”Metodologia de organizare a Programului național „Școala altfel” va fi publicată în Monitorul Oficial. În anul școlar 2023-2024, prioritățile Programului național „Școala altfel” au fost stabilite și au rolul de a contribui la dobândirea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare pentru:
📌 prevenirea consumului de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în rândul copiilor și tinerilor;
📌 prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, psihologică – bullying, emoțională, sexuală, socială, culturală, cibernetică în rândul copiilor și tinerilor;
📌 reacții adecvate în situații de urgență: accidente, cutremur, incendiu, pandemie etc., inclusiv noțiuni de prim-ajutor.
📌 prevenirea și reducerea faptelor de discriminare în funcție de statutul social, economic sau cultural, naționalitate, etnie cetățenie, greutate, dizabilitate, vârstă în rândul copiilor și tinerilor;
📌 reducerea obiceiurilor alimentare nesănătoase, sedentarismului și utilizării excesive a tehnologiei”, a transmis Ministerul Educației.
Met de org a Pro na „Șco alt” va fi pu în Mo Ofi. În ab șco 2023-2024, pri Pro naț „Șc alt” au fost sta și au rolul de a con la do cun, abi și ati nec pen sd fd lf gkr fk dls coo dd kk gg shhs hk

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.