fbpx

Prefectura Dolj anunță controale la școlile din județ, înainte de începerea anului școlar

Prefectura Dolj anunță că instituțiile de învățământ din județ vor fi controlate, înainte de începerea noului an școlar.

In urma unei întâlniri de lucru între Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar Dolj, s-a stabilit calendarul controalelor în școlile din județ., precizează instituția, într-un comunicat de presă.

➡️ Astfel, în perioada 19 – 26 august 2022 o comisie constituită la nivelul Prefecturii Dolj prin Ordin de Prefect, va verifica gradul de pregătire al unităților de învățământ preuniversitar din județ, înainte de începerea anului școlar 2022-2023.
❗Echipele de control vor fi formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

✔️ Echipele mixte vor verifica, împreună cu primarii localităţilor sau delegaţii acestora pe teritoriul cărora se află unitatea de învăţământ, următoarele aspecte:
▪️ stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an şcolar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate (dacă este cazul);
▪️stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ cu referire la lucrări efectuate, tipul lucrărilor, stadiu, termen estimat pentru finalizare; igienizarea grupurilor sanitare; igienizarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, a fructelor distribuite în cadrul programului pentru școli al Uniunii Europene, sala/sălile pentru clasa pregătitoare;
▪️stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece;
▪️autorizațiile de securitate la incendiu;
▪️paza unităților de învățământ preuniversitar;
▪️autorizații sanitare de funcționare (unităţile de învăţământ autorizate, unităţile de învăţământ în curs de autorizare, precum şi cele neautorizate, precizându-se motivele neautorizării).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.