fbpx

Un cioban din Iași, obligat să meargă la școală, după ce oile sale au distrus o proprietate

photo created by cookie_studio - www.freepik.com

Un cioban din Iași, ale cărui oi au provocat daune pe o proprietate privată, este obligat prin decizie judecătorească să meargă la școală, relatează BZI.ro. Sentința nu e definitivă.

„Instanța îi impune condamnatului Iulian Bogdan Hamciuc să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Ruginoasa sau al oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia, pe o perioadă de 80 de zile. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă D.H. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 3.124 de lei, cu titlu de daune materiale și morale”, este decizia instanței.

Conform sursei citate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani l-au trimis pe ieșean în judecată sub acuzația de distrugere.

„Pe 22 aprilie 2017, în jurul orei 16:00, cu intenţie, inculpatul a distrus, prin pășunare cu oile, o cultură de grâu înfiinţată pe suprafața de 0,75 ha de teren, situată în extravilanul comunei Ruginoasa, în tarlaua 37, parcela A 596/46, aparținând persoanei vătămate căreia i-a cauzat un prejudiciu în sumă de 1.800 de lei”, au susținut anchetatorii.

Pe 22 aprilie 2017, proprietarul terenului a fost anunțat de un martor cu privire la faptul că pe terenul respectiv se află o turmă de oi. La scurt timp, bărbatul și fiul său au mers la teren, unde au găsit circa 130 de oi ce îi aparțin lui Iulian Bogdan Hamciuc care asista pasiv cum oile sale păşteau pe tarlaua de grâu.

Martorul a afirmat că, în momentul în care a vrut să scoată turma de oi de pe suprafața însămânțată cu grâu, Hamciuc ar fi încercat să-l lovească cu o bâtă, după care ar fi asmuțit un câine asupra sa. Însă, la audieri, Ciobanul a negat săvârșirea faptei. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.