fbpx

Pfizer și BioNTech: Informații despre vaccinul anti-COVID au fost furate în urma unui atac cibernetic

Pfizer și BioNTech anunță că informații despre vaccinul anti-COVID au fost furate în urma unui atac cibernetic de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Procesul de aprobare în UE nu va fi îngreunat, relatează platforma Biziday, care citează agenția Reuters.

Cei doi parteneri informează că ”documente legate de dezvoltarea vaccinului au fost accesate ilegal”. În urmă cu câteva ore, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic și că va lansa o investigație, dar nu a oferit mai multe detalii. EMA este autoritatea care va autoriza serurile anti-COVID în UE.

Nu se cunosc, în acest moment, detalii despre originea atacatorilor sau când și în ce condiții au acționat

Pe 1 decembrie, Agenția preciza că va decide ”cel mai târziu” pe 29 decembrie o eventuală autorizare a vaccinului Pfizer anti-COVID, iar pe 12 ianuarie în cazul vaccinului Moderna. Pfizer și BioNTech informează acum că atacul nu va întârzia procesul de aprobare și că, din informațiile lor, nu au fost furate datele personale ale celor care au fost incluși în fazele de testare..

Vaccinul Pfizer a fost aprobat de săptămâna trecută în Marea Britanie, care a început ieri campania națională de vaccinare. De asemenea, a fost autorizat și în Israel și Canada. Este primul ser produs de occidentali care este administrat populației.

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la oameni, potrivit SkyNews și Bloomberg.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus, în urmă cu o lună, președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

„Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat acesta.

atac cibernetic

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.