fbpx

Luca Niculescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a anunțat că România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică. Este prima agenție europeană care va avea sediul în țara noastră.

Anunțul lui Luca Niculescu:

La miez de noapte, o veste extraordinară. În urma unui vot la Bruxelles, România este tara care va găzdui nou înființatul Centru European pentru Securitate Cibernetica. Este practic prima agenție europeană care se va instala în tara noastră de când am intrat în UE, în urmă cu aproape 14 ani. Felicitări tuturor celor care au lucrat de multe luni și cu multa hotărâre pentru că acest lucru să se întâmple : oameni politici, din administrație și diplomați !
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) este un centru de expertiză pentru securitatea cibernetică în Europa. Ea ajută UE și statele membre să fie mai bine echipate și pregătite pentru a preveni, detecta și elimina problemele legate de securitatea informațiilor.

Ce face

Oferă sfaturi și soluții practice pentru instituțiile UE și pentru sectorul public și privat din țările membre. Este vorba, printre altele, despre:

ENISA publică, de asemenea, rapoarte și studii pe probleme de securitate informatică. Agenția a realizat mai multe studii privind:

ENISA contribuie la elaborarea politicii și legislației UE privind securitatea rețelelor și a informațiilor, având astfel o influență pozitivă asupra creșterii economice pe piața internă a Europei.

Pentru informații suplimentare despre activitatea agenției, consultați programul anual de lucru.

 

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.