fbpx

Peste 30% dintre elevii admişi la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia sunt fete

foto: FB/ Colegiul Național Militar Mihai Viteazul Alba Iulia

Peste 30% dintre elevii admişi pe cele 168 de locuri disponibile la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt fete, transmite Agerpres.

Colegiile militare din România şcolarizează şi fete începând din anul 2001. Până în 2016, fetele au avut la dispoziţie, la Colegiul din Alba Iulia, câte 20 de locuri, iar băieţii, câte 100. Din 2017, fetele nu mai concurează pe un număr fix de locuri, nemaifiind distincţie între ele şi băieţi.

Cele 168 de locuri disponibile în anul şcolar 2023 – 2024 au fost ocupate de 117 băieţi şi 51 de fete, care au avut medii de admitere cuprinse între 9,98 şi 7,41, potrivit rezultatelor finale ale admiterii în clasa a IX-a în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Elevii admişi provin din 29 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Sunt elevi nu doar din Transilvania şi Banat, ci şi din judeţe ca Botoşani, Neamţ, Suceava, Dâmboviţa, Olt, Argeş, Ilfov, precizează sursa citată.

Primul loc a fost ocupat de un elev din Sibiu, iar ultimul de un băiat din Harghita. Prima fată admisă, o elevă din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, a avut media finală 9,74, ocupând poziţia a cincea. Trei băieţi din Cluj, Alba şi Harghita au fost declaraţi admişi în condiţiile în care s-au retras alţi doi băieţi din Arad şi Sibiu şi o fată din Alba.

În 2020, majoritatea elevilor admişi la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost fete. De la înfiinţare, în 1919, şi până în prezent, în colegiu au fost pregătiți peste 7.400 de absolvenţi în 72 de promoţii, potrivit Agerpres.

Colegiul se poate mândri că, de 13 ani, absolvenții săi obțin o rată perfectă de promovare la Bacalaureat. Tradiția a fost păstrată și în 2023, rata de 100% fiind constantă din anul 2010.

100% rată de promovare la Bacalaureat, de 13 ani, la un Colegiu Național din România

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.