fbpx

Pentru că nu avem ministru la Educație, examenul de rezidențiat nu poate fi organizat la data stabilită

Examenul de rezidențiat de anul acesta, care ar fi trebuit să se desfășoare pe 17 noiembrie, va fi imposibil de organizat la data stabilită, din cauza faptului că postul de ministru al Educației este liber și nu are cine să semneze ordinele necesare, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Potrivit OUG 18/2009, cifra de școlarizare a rezidenților se aprobă anual prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și inovării. În plus, Ministerul Sănătății organizează admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi, prin concurs național, iar admiterea în rezidențiatul în medicină de familie, prin test de selecție, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și inovării.

Nominalizarea coordonatorilor se face, de asemenea, prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și inovării.

Potrivit surselor Educație Privată, Guvernul ia în calcul amânarea examenului, însă nu este clar ce demersuri legale pot fi făcute în acest sens.

Despre examenul de rezidențiat

Este un concurs național în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul se desfășoară în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Concursul, care durează patru ore, se desfășoară sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60 la sută din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Locurile/ posturile în specialitate sunt ocupate în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/ posturilor. Se alcătuiește o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. (sursă)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.