fbpx

Noul ”laborator” de la Universitatea din Pitești: un paraclis ortodox

Universitatea din Pitești are, la început de an de studii, o nouă ”dotare”: un paraclis ortodox. ”Investiția” a fost anunțată, pe Facebook, de Dumitru Chirlesan, profesor asociat al Universității:

”Universitatea din Pitești s-a îmbogățit începând de astăzi, 29.09.2019, cu un laborator nou.
Un Paraclis Ortodox în care știința vine să se întâlnească în mod fericit, armonios cu credința noastră creștină, ortodoxă.
Poate că pentru unii va părea antagonic demersul UPIT dar așa cum v-am obișnuit deja, nu ne este teamă de a aborda cu franchețe și profesionalism nici una dintre temele fundamentale ale existenței…
Credem cu tărie că noi, europenii, am ajuns în Mileniul 3 sprijiniți pe fundamentele creștine, pe valorile fundamentale promovate de creștinism, regăsite atât de clar și consistent în carta drepturilor omului a Uniunii Europene.
Așa că noi, UPIT, „oșteni cu crucea’n frunte, căci oastea e creștină”, vom continua cu credință să ne facem datoria față de comunitatea în care trăim, pentru un viitor fericit al copiilor noștri…
VIVAT ACADEMIA, VIVA UPIT”

Potrivit dexonline, ”paraclis” înseamnă o Bisericuță sau capelă construită de obicei alături de o biserică mai mare sau în interiorul unei clădiri.

 

Despre Universitatea din Pitești

Pe pagina sa de internet, Universitatea din Pitești își descrie viziunea astfel:

Universitatea din Piteşti îşi asumă misiunea de educaţie şi cercetare, prin realizarea trinomului universităţii moderne: educaţie – cercetare – servicii în comunitate, astfel:

        – Formare profesională la nivel universitar, postuniversitar şi în conceptul de învăţare pe tot parcursul vieţii, în scopul dezvoltării personale, a inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socioeconomic şi de adaptare la schimbările permanente.

        – Generare şi transfer de cunoaştere prin cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic, creaţie individuală şi

colectivă, relevante şi semnificative la nivel regional, naţional şi internaţional.

        – Promovare şi dezvoltare de parteneriate la nivel local, regional şi naţional în scopul implicării Universităţii în rezolvarea problemelor comunităţii şi creşterii vizibilităţii şi prestigiului.

         În cei peste 50 de ani de existenţă în spaţiul universitar românesc, Universitatea din Piteşti a fost şi este recunoscută ca izvor de resursă umană pregătită într-o formulă de excelenţă pentru piaţa forţei de muncă locală, naţională şi internaţională. Universitatea din Piteşti asigură accesul liber şi coordonat la o educaţie modernă, pliată pe nevoile şi realităţile din mediul socio-economic european.