fbpx

Parlez-vous Landaise? O salată cât o lecție franțuzească despre sofisticare și simplitate

Photo 133882305 © Artitwpd | Dreamstime.com

salată landaise

Franța a dat multe lecții omenirii, iar una dintre cele mai importante este despre stil. În modă, artă şi gastronomie, creatorii francezi au demonstrat ca nimeni alții cum simplitatea poate să devină cea mai rafinată formă de sofisticare. Cel mai bine a enunțat acest principiu marele creator de modă Yves Saint Laurent: ”Esența eleganței este simplitatea”.

 

Fundamentele stilului francez sunt valabile nu doar pe podiumurile de modă, ci și în bucătărie. O demonstrează istoria unuia dintre cele mai rafinate feluri de mâncare: Salade Landaise, a cărei poveste ne-au spus-o prietenii noștri de la Eisberg.

 

Originea sa este strâns legată de regiunea Landes din Franța, o zonă cunoscută pentru agricultura și păstoritul său bogat. În trecut, această salată era adesea preparată cu ceea ce se putea găsi disponibil în gospodăriile locale sau în natură, incluzând ingrediente precum ciuperci de pădure, carne de pasăre și, bineînțeles, produse specifice regiunii, cum ar fi foie gras și magret de rață (pieptul de la rațele crescute pentru foie gras).

 

De-a lungul timpului, Salade Landaise a evoluat, transformându-se dintr-un simplu fel de mâncare rustic într-o salată sofisticată, care se bucură de apreciere în restaurantele de top din Franța și din întreaga lume.

 

Ingredientele Clasice:

Salade Landaise este cunoscută pentru combinația sa de texturi și arome. Deși ingredientele pot varia, unele dintre cele mai caracteristice includ:

 

Foie gras proaspăt sau pate de foie gras

Piept de rață afumat sau proaspăt

Gésiers confits (mușchiuleț de gâscă sau rață confit)

Salată verde (de obicei, mix de salate pentru o textură și aromă complexă)

Ciuperci proaspete, de preferință ciuperci de pădure

Nuci sau alune

Dressing de vinagretă, adesea aromatizat cu muștar de Dijon

 

Instrucțiuni:

Pregătiți salata. Puteți folosi un singur fel de salată sau, recomandat, un mix ca Pikans sau Chef. Așezați frunzele într-un bol mare sau împărțiți-le în farfurii individuale.

 

Adăugați ingredientele proteice: Distribuiți uniform foie gras-ul, magret-ul de rață și gésiers confits peste salată.

 

Adăugați ciupercile și nucile: Împrăștiați ciupercile feliate și nucile tocate peste salată.

 

Preparați și adăugați dressingul: Într-un bol mic, bateți împreună ingredientele pentru dressing până se emulsionează. Gustați și ajustați condimentele, după necesitate. Tornați dressingul peste salată chiar înainte de servire pentru a menține frunzele crocante.

 

Serviți imediat: Salade Landaise este preferabil să fie savurată proaspătă, pentru a îi purea aprecia pe deplin combinația de texturi și arome.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.