fbpx

Pagina de media: România a dat 12 puncte Moldovei la Eurovision, dar votul a fost anulat

Controverse și acuzații oficiale de fraudă la voturile juriilor din România și alte cinci țări pentru artiștii de la Eurovision. 

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro din interiorul TVR, juriul din România acordase cele mai multe puncte – 12 adică, piesei Zdob şi Zdub, care a reprezentat Moldova. Conform aceloraşi surse, şi Moldova acordase tot 12 puncte piesei din România.

România nu a mai intrat în direct să anunţe punctajul dat de juriul din România (Eda Marcus era pregătită să intre în direct). Pe final, atât România, cât şi Moldova, au apărut că au dat 12 puncte (maximum), către Ucraina.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur (compoziţie muzicală şi sound-design) şi Adrian Romcescu (compozitor) au fost membrii juriului Eurovision din România, potrivit unui comunicat dat publicității de TVR.

Într-un comunicat transmis duminică dimineața, rețeaua de radiodifuziune europeană EBU, organizatorul Eurovisionului arată că “după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale au fost identificate anumite modele de vot neregulate, în rezultatele a șase țări”. EBU nu precizează care sunt acestea, dar publicația Escxtra, specializată în domeniu, spune că cele șase țări ar fi România, Polonia, Georgia, San Marino, Azerbaidjan și Muntenegru. Potrivit Biziday, Nicio altă sursă nu precizează numele țărilor care au pierdut dreptul de a juriza la această ediție, dar punctajele celor șase țări nu au fost anunțate în direct ci au fost citite de organizatorul concursului. 

EBU mai arată în comunicat că “ia extrem de în serios orice încercare suspectă de manipularea a votului la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de rezultate, indiferent dacă asta ar putea influența sau nu rezultatele și/sau clasamentul final”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.