fbpx

TVR va difuza lecții de limba română pentru copiii ucraineni, în programul Teleșcoala

TVR pregăteşte lecții de limba română pentru copiii ucraineni. Acestea se vor difuza în fiecare vineri, de pe 6 mai, în programul Teleșcoala, la TVR2, precizează televiziunea publică. Lecțiile sunt prezentate de două profesoare de limba română, vorbitoare de limba ucraineană.

Elevii vor învăța numărare, comparare, obiecte de mobilier, grade de rudenie şi puţină gramatică.

În fiecare vineri, de pe 6 mai, două profesoare de limba română, care știu limba ucraineană, le vor preda copiilor refugiaţi noţiuni de bază.

Loredana Luşcan vine la București tocmai din Rona de Sus, Maramureş, ca să înregistreze lecţiile pentru copiii ucraineni.

Loredana Lușcan, profesoară de limba română din Rona de Sus: „Pentru mine a fost o oportunitate pentru a-i ajuta pe acești copii, care într-adevăr au nevoie de a învăța limba română. E un pic mai dificil, pentru ei limba română este destul de grea. În teren, în școli, am văzut că nu se descurcă așa de ușor. Vom începe cu nivelul A1, ar fi nevoie de 16, 17 lecții pentru nivelul A1”.

Vor fi difuzate două lecții pe săptămână, vinerea, de la 09.00 şi 09.30, cu reluare de la orele 15.00 și 15.30.

Elevii ucraineni au fost primiți în multe școli din România, dar pentru că nu știu limba română, nu reuşesc să se integreze. Unii comunică în engleză, alții au noroc să studieze chiar cu profesorii lor din Ucraina, care au primit spaţii ca să-și desfășoare activitățile.

Însă cei mai mulți asistă la cursurile din şcoală şi fac diverse activități fără să fie trecuți în catalog.

Ministerul Educaţiei a primit până acum peste 2.000 de cereri pentru înscrierea elevilor refugiaţi din Ucraina la cursuri.

teleșcoala limba română

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.