fbpx

Orban, despre varianta de amânare a cursurilor la clasă: Nu a fost niciodată discutată oficial

Premierul Ludovic Orban spune că varianta de amânare a cursurilor la clasă, pe care chiar el o lansase vineri, nu a fost niciodată discutată oficial, ci a fost doar o propunere.

”Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la această posibilitate, bazat pe faptul că revenit din vacanțe, ar exista posibilitatea ca să fie deja fie cadre didactice, fie școlari infectați, pentru că a existat în anchetele epidemiologice un procent semnificativ de persoane infectate în concedii A fost această părere exprimată, dar nu a fost discutat niciodată oficial”, a declarat, astăzi, Orban.

”Atât președintele, cât și guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor. Până la 1 la mie (incidența de cazuri în localitate) școala se poate deschide cu copiii în clasă, apoi avem învățământul mixt – jumătate în clase, jumătate online alternativ, iar ce este peste 3 la 1.000 va începe școala online”, a mai spus Orban.

Ce a spus Ludovic Orban vineri

Copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, a spus, vineri, premierul Ludovic Orban, citat de Realitatea.net. Acest lucru ar fi înseamnat că primele două săptămâni a fi urmat să fie susținute doar online. Prim-ministrul a declarat că analizează această măsură și că o decizie va fi anunțată în timp util.

”Școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar până atunci să se facă online. Au fost discuții, există puncte de vedere exprimate de specialiști, care zic că profesorii și copiii revin din concedii. O mare parte dintre cei infectați au zis că au fost în concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Vom anunța în timp util”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri.

Atât președintele Klaus Iohannis, cât și ministrul Educației, Monica Anisie au anunțat, în repetate rânduri, că școala va începe ped 14 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.

amânare