fbpx

Şcoala Internaţională King George participă la Technovation Girls Romania

Şcoala Internaţională King George participă la Technovation Girls Romania, cea mai mare comunitate de fete pasionate de tehnologie.

Technovation Girls ‍este un program global ce oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea de a dobândi abilităţile unor viitoare antreprenoare şi lideri în domeniul IT.

Echipa şcolii noastre este formată din trei membri şi face parte din Divizia de Juniori, echipele fiind împărţite în funcţie de vârstă (10-14 ani): Vîrlan Daria Ioana (clasa a IV-a), Regdos Aniela (clasa a IV-a), Vasile Irina Alexandra (clasa a V-a). Coordonatoarea echipei este Cristina Puchea, un profesor dedicat şi pasionat, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul Şcolii Internaţionale King George. De asemenea, mentorul echipei noastre este Georgiana Copil, o persoană implicată şi ingenioasă, cu o experienţă vastă în realizarea şi promovarea acestor tipuri de proiecte.

Bucurie, emoţie, suspans, împlinire – sunt doar câteva dintre trăirile pe care participantele Technovation le-au experimentat, luând parte la cel mai mare program de antreprenoriat dedicat fetelor.

Echipa King George Technovation Girls – ambasadorii comunităţii

Anul acesta, participantele noastre au posibilitatea de a se lansa şi a se face cunoscute în întreaga ţară, fiind oportunitatea perfecta pentru a-şi pune ideile în aplicare şi a dezvolta împreună cu echipa o aplicaţie de mobil ce rezolvă o problemă din societate.

Concurentele vor învăţa cum să creeze o aplicaţie Android de la zero şi vor folosi tehnologia pentru a rezolva o problema reală din comunitatea globală. În acelaşi timp, vor învăţa cum să creeze un business plan, un plan de marketing şi, cu siguranţă îşi vor descoperi pasiunea pentru tehnologie.

Proiectele înscrise în competiţie trebuie să conţină identificarea problemei din comunitatea globală care se încadrează în cele 6 teme ale competiţiei (educaţie, sănătate, pace, egalitate, sărăcie, mediu) şi modul în care o aplicaţie poate contribui la rezolvarea acelei probleme.


Dacă ai ajuns aici, poate te interesează:

Pot apa, lămâile sau chimenul să prevină infecția cu coronavirus? Observatorul Român de Sănătate demontează miturile despre COVID-19