fbpx

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării trebuie să conțină cuvântul ”obligativitate”

sursă foto: jurnalulolteniei.ro

”Părerea mea personală, pe care o voi exprima public peste tot, este că e nevoie să avem în lege cuvântul obligativitate, pentru că, dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolvat problema. Discuţiile sunt între obligativitatea vaccinării şi obligativitatea informării”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre viitoarea lege a vaccinării.

Potrivit ministrului, „pentru a putea adopta o astfel de lege este nevoie de consens, este o lege care va afecta sănătatea publică. Deocamdată, însă, în Comisia de sănătate există multe discuţii”. Ministrul Sănătății a adăugat că, în răspândirea anumitor boli, ”cel mai mult rău îl fac campaniile antivaccinare făcute de anumite organizaţii.”

Sorina Pintea a vorbit și despre importanța campaniilor de vaccinare, precum cea organizată de minister, recent,  în Țăndărei: ”Dacă nu facem acest tip de campanii în acele zone, nu va conta că avem sau nu Legea vaccinării. Pentru aceşti oameni nu contează dacă există sau nu Legea vaccinării. Ei nu au acces la media, nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie, nu i-a căutat nimeni până la un moment dat. Nu au murit din cauza Legii vaccinării”.

Postul de televiziune Digi 24 reamintește că plenul Senatului a adoptat, în octombrie 2017, cu 99 de voturi ”pentru” şi o abţinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Forul decizional este Camera Deputaţilor.

Citește și

Lege în Italia. Fără vaccin, fără școală