fbpx

Doctorul Mihai Craiu și activista Ana Măiță, declarați ”eroi ai vaccinării” de OMS

Organizația Mondială a Sănătății a făcut publică lista de ”eroi ai vaccinării” în acest an, care include personalități ale căror eforturi au contribuit la protejarea vieților prin imunizare. Pe această listă sunt inclușii și românii Mihai Craiu (medic pediatru) și Ana Măiță (președinta Asociației  pentru Mame).

Evenimentul a avut loc în contextul Săptămânii Europene a Imunizării.

”Medicul Mihai Craiu vede comunicarea pe subiectele legate de vaccinare ca pe o parte crucială a vizitelor fiecărui părinte la clinică: <Foarte repede mi-am dat seama că nu ar trebui să vorbim despre imunizare ca despre o temă separată, ci mai degrabă să accentuăm legătura puternică cu alte forme de prevenție a bolilor, precum nutriția sau activitatea fizică>, spune el.

Doctorul Craiu a observat că părinții sunt mai deschiși la vaccinare atunci când o văd ca pe o parte fundamentală din menținerea sănătății și stării de bine a copilului”, notează OMS.

Unul dintre cele mai importante proiecte de comunicare ale medicului este pagina de Facebook ”Spitalul Virtual de Copii”. Aceasta se declară ”un spațiu educațional destinat părinților sau pacienților de vârstă școlară sau medicilor de toate specialitățile care vin în contact, mai mult sau mai puțin frecvent, cu copiii de toate vârstele. Spațiul educațional prezintă aspecte uzuale întâlnite în viața copiilor. Prezintă date legate de creștere și dezvoltare, prezintă sumar maladii frecvente [permițând recunoașterea facilă a acestora] și prezintă opțiuni disponibile de investigații sau prevenție. Sunt expuse succint și într-un limbaj accesibil celor care nu au pregătire medicală o serie de date despre actualități în domeniul pediatriei. Acestea au referințe solide anexate, pentru a permite celor care au o pregătire în domeniu sau celor care doresc să acceseze textul original din care s-a elaborat postarea. ”

Organizația remarcă și poziția Anei Măiță: ”Sunt atât de fericită că trăim într-un secol în care muncim în beneficiul sănătății copiilor noștri. În urmă cu 100 de ani, probabil că aș fi născut cel puțin cinci copii și doi dintre ei ar fi murit din cauza unor boli care pot fi prevenite”, a declarat activista.

Pe pagina de internet a Asociației Mame pentru Mame, Ana Măiță spune povestea organizației: ”M-am implicat trup şi suflet în organizaţia ‘Mame pentru Mame’, un non-profit pe care l-am înfiinţat alături de alte cinci mame progresiste care doresc, ca şi mine, să-şi rupă din timpul lor pentru a depune toate eforturile ca să determine câteva schimbări esenţiale în gestiunea naşterii în România. Toate aceste schimbări sunt necesare pentru ca femeile să-şi recapete controlul asupra trupului lor şi pentru ca naşterea să fie o experienţă pozitivă, nu o traumă. Mai mult, dorinţa organizaţiei ‘Mame pentru Mame’ de a schimba în bine viaţa mamelor şi a copiilor din România nu se limitează numai la naştere ci cuprinde direcţii noi şi în ceea ce priveşte nutriţia şi medicaţia mamei şi a copilului.

Membrele fondatoare ale asociaţiei sunt mame care nu se tem sa înfrunte sistemul şi să facă primul pas în direcţii total inovatoare în Romania. Iar cine a avut de-a face cu o mamă care se luptă pentru binele copilului său ştie că este bine sa nu îi stai în cale – mutăm munţii literalmente. Dacă eşti mamă sau viitoare mamă vino alături de noi în organizaţia ‘Mame pentru Mame’ să mutăm munţii pentru noi şi copii noştri.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.