fbpx

Cartea  ”Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață” a fost lansată

Cartea  Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață, semnată de Ion Moraru, a fost lansată, astăzi, la sediul respectivei unități de învățământ privat.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat personalități ale vieții academice, literare sau științifice, precum astronautul Dumitru Prunariu, scriitorul Alexandru Mironov sau criticul literar Cristian Teodorescu. Aceștia au vorbit despre felul în care Liceul Teoretic Național abordează Educația și cum se conectează la necesitățile academice ale generației elevilor de astăzi.

 

Volumul publicat recent la Editura Niculescu ne invită în paginile sale să luăm parte la un excurs menit să suplimenteze într-un mod original coordonatele procesului instructiv-educativ, așa cum se desfășoară acesta în cadrul unei instituții private preuniversitare a cărei activitate se întinde deja pe o perioadă de șapte ani.

Acest Model există, se aplică și se perfecționează zi de zi, dovedind faptul că o școală privată preuniversitară din România are resursele de creativitate necesare să pregătească elevii pentru viață și nu doar pentru o profesie sau meserie.  

Întâlnirea s-a încheiat cu vernisajul expoziției Școală pentru viațăreprezentări artistice ale elevilor din Liceul Teoretic Național.

Despre autor

Ion Moraru a absolvit cursurile facultăților de Mecanică, din cadrul Universității Politehnica din București și de Drept din cadrul Universității București. A lucrat în mai multe unități de producție și a fost co-inițiator sau inițiator al mai multor proiecte importante în sectorul privat.

În anul 2015 s-a alăturat full-time echipei care a fondat și conduce Liceul Teoretic Național, în prezent îndeplinind funcția de Senior Lead Advisor la această școală.