fbpx

Ministerul Educației a rupt acordul de parteneriat cu asociația lui Cumpănașu. Contractele de până acum, în analiză

Sursă foto: facebook.com/telecomunicatiispeciale/

Ministerul Educației a anulat un acord de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de controversatul Alexandru Cumpănașu, au transmis către Educație Privată surse din instituție. Este vorba de acordul acordul de parteneriat din 18 decembrie 2018. Acesta și-a încetat aplicabilitatea din 31 martie 2021.

De asemenea, Ministerul Educației a cerut o analiză internă cu privire la trei contracte încheiate cu AID.  Această analiză a fost începută tot pe 31 martie 2021 și vizează, din perspectiva progresului proiectului si a oportunității parteneriatelor contractul referitor la  managementul calității, cel pentru derularea proiectului ”Noi perspective în educație”, precum și pe cel prin care AID, în parteneriat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza,  a oferit consultanță ministerului pentru dezvoltarea de reglementarea instituționale privind etica si anticorupția.

În ultimii trei ani, Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu a câștigat trei contracte, în valoare totală de 10 milioane de lei, pentru a combate corupția din Ministerul Educației, potrivit informațiilor publicate de Newsweek România.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative.”

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Durata a fost de 18 luni, iar contractul a fost semnat în 28 martie 2019. Buget alocat: 4.892.870,30 lei, din care: 4 milioane bani europeni, iar restul de 800 de mii sunt finanțare din bugetul Ministerului Educației. Beneficiarul proiectului este tot Ministerul Educației.
Într-o discuție avută cu Newsweek România, Alexandru Cumpănașu spune că Ministerul Educației nu i-a rambursat niciun leu din proiect. Cumpănașu urmează să îi facă plângere la DNA lui Sorin Cîmpeanu, ministru actual al Educației.

UPDATE

OFICIAL Ministerul Educaţiei confirmă: Toate parteneriatele cu asociația lui Cumpănașu au încetat

3 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.