fbpx

Cîmpeanu: Există o presiune din partea părinților ca profesorii nevaccinați să predea doar online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, azi, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”.

 

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, potrivit agenţiei Agerpres, citată de Digi 24.

În context, acesta a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.

Ministrul a adăugat că că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a afirmat ministrul Educației.

În România, mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor și ai grădinițelor s-au declarat de acord cu vaccinarea, potrivit situației finale care a fost transmisă de Ministerul Educației pe 15 ianuarie.

Din personalul didactic, 45, 93% au anunțat că acceptă imunizarea.

În rândul personalului didactic auxiliar, rata de acceptare este doar 48,57%.

La categoria personalului nedidactic, s-au declarat de acord cu imunizarea 40,29% dintre angajați.

1 comment

  1. Hristu Polina spune:

    Este adevărat că domnul Nistor de la sindicatul Spiru Haret, a declarat deja la Antena 3, că nu este de acord cu vaccinarea în masă a profesorilor?
    Mulțumesc!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.