fbpx

OFICIAL Ministerul Educaţiei confirmă: Toate parteneriatele cu asociația lui Cumpănașu au încetat

Ministerul Educaţiei confirmă, într-un comunicat oficial, informațiile prezentate astăzi de Educație Privată despre sistarea parteneriatelor cu Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de Alexandru Cumpănașu. asociația lui Cumpănașu

Comunicatul dat publicității de Ministerul Educației, integral:

În data de 29.03.2021, Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) în toate cele trei proiecte, încheiate în  2018, respectiv 2019.

Cele trei proiecte sunt:

  1. Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF

 În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare.

  1. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”

În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată.

  1. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”

În cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București. De asemenea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020.

În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare/parteneriat/acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene.

CONTEXT

Potrivit informațiilor publicate, astăzi, de Educație Privată, Ministerul Educației a anulat un acord de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de controversatul Alexandru Cumpănașu. Este vorba de acordul acordul de parteneriat din 18 decembrie 2018. Acesta și-a încetat aplicabilitatea din 31 martie 2021.

De asemenea, Ministerul Educației a cerut o analiză internă cu privire la trei contracte încheiate cu AID.  Această analiză a fost începută tot pe 31 martie 2021 și vizează, din perspectiva progresului proiectului si a oportunității parteneriatelor contractul referitor la  managementul calității, cel pentru derularea proiectului ”Noi perspective în educație”, precum și pe cel prin care AID, în parteneriat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza,  a oferit consultanță ministerului pentru dezvoltarea de reglementarea instituționale privind etica si anticorupția.

asociația lui Cumpănașu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.