fbpx

Mama condamnată penal pentru că și-a retras copiii de la școală: „Zici că am făcut nu știu ce crimă!”

School book on desk, education concept. people, learning, education and school concept. Student material on wooden table with open notebook and space for title.

Mama din Bihor care, împreună cu soțul său, a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu amânare pentru că și-a retras copiii de la școală continuă să-și susțină punctul de vedere.

Într-o declarație acordată publicației Bihoreanul, ea dă de înțeles că va continua să refuze școlarizarea celor mici în sistemul de învățământ obligatoriu.

„I-am întrebat pe copii și nu mai vor să meargă la școală. În pandemie, autoritățile au închis școlile, acuma noi suntem de vină că nu mai vor să meargă”, a declarat ea publicației Bihoreanul.

Mama se aștepta la clemență, iar acum se simte nedreptățită: „Zici că am făcut nu știu ce crimă. Sunt atâția copii care învață acasă și fix pe noi ne-au înjosit. Am șase cezariene, dar o să mă duc să mătur străzile”.

 

În motivarea hotărârii, consultată de BIHOREANUL, se arată că părinții nici măcar nu și-au înscris copiii la școlile americane, ci doar au semnat un acord cu Home Life Academy pentru ca unul dintre ei să urmeze o pregătire pedagogică.

Judecătorii s-au arătat convinși că soții Oltean au mințit susținând că una dintre „academii” a trimis o persoană care să mediteze copiii, refuzând să-i spună numele. O asemenea persoană ar fi trebuit să fie bine pregătită pentru a medita la toate disciplinele copii de vârste diferite, iar „ascunderea” ei nu se justifică, au motivat judecătorii.

Curtea de Apel Oradea a stabilit, prin decizie definitivă, că părinții din Bihor care au fost condamnați pentru că ales să-şi educe copiii în sistem homeschooling trebuie să îi înscrie la școală.

Potrivit publicației Bihoreanul, care a relatat în premieră despre caz, instanţa a menţinut hotărârea Judecătoriei Aleşd, unde cei doi au primit pedepse de câte 4 luni de închisoare cu amânare şi au fost trimişi la muncă în folosul comunităţii. 

Sursă foto: Freepik

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.