fbpx

Maia Sandu către absolvenții Harvard Kennedy School: ”Dacă vreți schimbare reală, intrați în politică”

Să nu vă fie teamă de partea neplăcută a politicii dacă vreți o schimbare reală, le-transmis Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, absolvenților Harvard Kennedy School, la ceremonia de absolvire.

Descriind propria ei călătorie improbabilă de la activistă anticorupție la funcția de președintă a Republicii Moldova, Sandu a spus că „politica este despre un impact mare, real, imediat și pe termen lung”.

„Dacă vreți o schimbare reală care va avea un impact direct asupra comunităților și societăților, trebuie să intrați în politică”, a spus Sandu, potrivit paginii de internet a Universității Harvard.  „Conducerea politică înseamnă educarea societății și stabilirea unui exemplu și standarde pentru societate. Modelarea viitorului. Este vorba despre a fa oamenilor putere. La Harvard, suntem cu toții pregătiți să muncim din greu și să visăm lucruri mari. Deci nu vă fie frică. Implicați-vă în politică, în numele unor schimbări mai mari de care avem nevoie cu toții în aceste vremuri extrem de dificile.”

Sandu s-a adresat celor 609 absolvenți ai Harvard Kennedy School, proveniți din 37 de state din SUA și 86 de țări, adunați în campus pentru ceremonia de absolvire care a avut loc în format fizic pentru prima dată în trei ani. Pandemia a forțat Universitatea să organizeze absolviri virtuale în 2020 și 2021. Sandu a fost prezentată de decanul Doug Elmendorf, care a descris cum ea „a demonstrat o conducere publică eficientă și principială, care este un model pentru noi toți”. În ciuda dificultăților din Moldova, Elmendorf a spus: „Președintele Sandu continuă, continuă să inspire, continuă să conducă”.

Harvard Kennedy School este școala de politici publice a Universității Harvard din Cambridge, Massachusetts. Școala oferă masterate în politici publice, administrație publică și dezvoltare internațională, patru diplome de doctorat și multe programe de educație executivă.

Maia Sandu are o diplomă de master, obținută la Kennedy School în anul 2010.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.