fbpx

Ghidul pentru digitalizarea universităților a intrat în dezbatere publică

Ghidul destinat solicitanților de granturi pentru digitalizarea universităților a fost afișat în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerul Educației. 

Documentul a fost publicat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 23:58, după ce ministrul Sorin Cîmpeanu anunțase că va fi afișat până la finalul zilei.

2. INFORMAȚII DESPRE APEL

2.1. Perioada de depunere a proiectelor
Apelul de proiecte este unul de tip competitiv, cu termen limită de depunere. Universitățile eligibile pot transmite online proiectele începând cu data de 9.06.2022, ora 8, până cel târziu pe 17.06.2022, ora 16.

2.2. Modalitatea de depunere a proiectelor
În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin sistemul informatic disponibil la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home, cu respectarea termenului limită de depunere menționat în secțiunea 2.1. Perioada de depunere a proiectelor.
Structura cererii de finanțare este prezentată în Anexa 1 la prezentul Ghid.
Data depunerii proiectului este considerată data transmiterii acestuia prin intermediul platformei web.

2.3. Alocarea financiară pentru apel
Alocarea financiara totală pentru acest apel de proiecte este de 234 milioane euro. În cadrul acestui apel universitățile vor putea aplica pentru finanțare, în condițiile de eligibilitate descrise mai jos, pentru dezvoltarea de centre de studiu academic digital și valorificarea acestora în cadrul pregătirii academice, inclusiv în cadrul unor parteneriate cu mediul socio- economic în scopul valorificării activităților din proiect.

3. CONDIȚII DE ELIGIBILITATE
3.1. Eligibilitatea solicitantului
În cadrul acestui apel de proiecte solicitanții eligibili sunt instituțiile de învățământ superior acreditate, de stat și particulare.
O universitate poate solicita și obține un singur grant în cadrul acestui apel de proiecte.

3.2. Eligibilitatea investițiilor
Investițiile finanțate în cadrul actualului apel vizează măsuri integrate, menite să îmbunătățească infrastructura digitală și să dezvolte competențele studenților și ale cadrelor didactice universitare, prin intervenții precum:
 crearea si operaționalizarea centrelor digitale universitare;
 actualizarea, dezvoltarea și implementarea de programe de formare în domeniul competențelor digitale/competențelor digitale avansate;
 dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților pentru meserii emergente;
 dezvoltarea de programe de orientare profesională pentru studenți în vederea acoperirii nevoilor din perspectiva ocupațiilor emergente;
 dezvoltarea de programe de formare a noilor competențe de predare/evaluare în sistem hibrid;

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.