fbpx

Ludovic Orban, despre voucherele de vacanță: Ori le elimini complet, ori le lași cum sunt

Photo 42828304 © Gicamatescu | Dreamstime.com https://www.dreamstime.com/editorial-stock-image-mamaia-beach-black-sea-shore-resort-romania-image42828304

Fostul premier Ludovic Orban a criticat propunerea Guvernului ca voucherele de vacanță să fie acordate doar angajaților din sectorul public care au salariul brut sub 10.000 de lei.

„Voucherele de vacanță, ori le elimini complet, ori le lași așa cum sunt. Păstrarea dreptului la vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul public care câștigă mai puțin de 10.000 de lei brut instituie o nouă inechitate (pe lângă inechitatea care exista între sectorul public și cel privat) și nici nu conduce la vreo reducere serioasă a cheltuielilor. Se va ajunge în situația absurdă în care cei cu venitul sub 10.000 lei vor câștiga mai mult decât cei cu venituri de peste 10.000 de lei. În plus, cum să justifici dreptul la vacanță plătită doar pentru cei care au un anumit nivel de venit? Ceilalți nu au acest drept?”, a tranmis Ludovic Orban.

„Cum adică să permiți ca sporurile să fie cât salariul de bază? Dacă tot vrei să faci reforma sporurilor, trebuie să o faci în mod serios, adică să desființezi pur și simplu o parte din sporuri, care sunt de-a dreptul stupide și, dacă tot vrei să limitezi veniturile din sporuri, să o faci în mod serios, adică să limitezi la maxim 25% din salariul de bază. Ca să nu mai zic de unele sporuri proporționale care nu au nicio logică să fie diferențiate pentru șefime și personal de execuție (gen spor de antenă, de praf, de calculator, etc), a mai afirmat fostul premier.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.