fbpx

Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial

Sursă foto: Facebook/ICHB

Lotul de matematică al României s-a clasat pe primul lor în Europa și pe locul cinci la nivel mondial, a anunțat, aseară, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Anunțul făcut de ministru:

Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani!
Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial!!
Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene!!
La nivel mondial, România a obținut locul 5.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint!
Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe!

 

Conform Societății de Științe Matematice din România, rezultatele obtinute de cei șase elevi din echipa noastră sunt:
– medalii de aur: Radu Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București;
– medalii de argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.