fbpx

Liviu Marian Pop, singurul reprezentant PSD interesat de Ministerul Educației

Sursă foto: B1.ro

Premierul Viorica Dăncilă caută succesorul Ecaterinei Andronescu pentru postul de ministru al Educației, după ce aceasta a fost demisă, în urma declarațiilor despre cazul Caracal. Încercarea lui Dăncilă de a găsi persoana potrivită în interiorul partidului este, însă, una complicată. Potrivit unor surse politice, premierul a avut săptămâna trecută mai multe discuții pe această temă cu lideri PSD, însă singurul care s-ar fi arătat interesat de post a fost Liviu Marian Pop, care a mai avut un mandat, în urmă cu doi ani, la Ministerul Educației. Conform surselor citate, nici actualul ministru interimar, Daniel Breaz, nu ar fi dispus să schimbe portofoliul de la Cultură cu cel de la MEN.

Educație Privată l-a contactat pe Liviu Marian Pop pentru a comenta subiectul, dar, până la data publicării articolului, acesta nu ne-a trimis un punct de vedere.

Dar fiind că ”baza de selecție” din PSD este atât de restrânsă, Viorica Dăncilă s-ar fi reorientat către varianta unui ministru din afara partidului. Cele mai vehiculate nume în acest sens sunt Radu Szekely (fost consilier al Ecaterinei Andronescu, unul dintre promotorii sistemului finlandez de educație), Măriuca Talpeș (femeie de afaceri, implicată în proiectul România Educată), Corina Puiu (co-fondator Teach for Romania) și Sorin Cîmpeanu (în prezent membru Pro România, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta).