fbpx

Șef de ISJ, la final de mandat, despre miniștrii Educației: ”Unii semidocți, fiecare cu frustrări, aproape toți adevărate ghiulele”

Exact în ultima zi de mandat, șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, le-a făcut o caracterizare dură celor opt miniștri care au condus învățământul, în timpul mandatului său.

 

Sfârșit de mandat!

S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. 
Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de PSD, într-o guvernare pesedistă.
Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației.
Un mandat greu în care am “schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții “eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare “emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma “de regulă” abundă, cu manuale de tot felul – greșite, de sport, unice și compendii etc.
Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!
Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte.
Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!

P.S.
Multe persoane din afara sistemului de educație m-au întrebat de ce nu mai particip la un nou concurs. Aș participa oricând dacă acest lucru ar fi posibil, dar pesedeul și aliații săi nu au nevoie decât de supuși, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodată vreun concurs și de aceea îi vor numi doar doar pe aceștia pentru a-și rezolva interesele lor mărunte de pe plan local, a scris Canciu pe pagina sa de Facebook.

Mandatul lui Cătălin Canciu la șefia Inspectoratului Școlar Brăila expiră pe 15 august. Postarea a fost scrisă pe 14 august. El a ajuns în funcție în urma unui concurs, în 2015.

Contactat de Digi 24, Canciu și-a explicat declarațiile: ”„Eu spun că am criticat nimic, am spus exact realitatea așa cum arată ea astăzi. Vorbim de 30 de ani de o reformă care nu se mai termină, miniștri care se schimbă la câteva luni, un sistem de educație parcă care se vrea distrus de mai toți. Amărăciunea mea constă în faptul că fostul ministru, doamna Ecaterina Andronescu, ne-a cerut un raport al activității pe aproape patru ani, în luna martie, am transmis un raport de 80 de ani pagini cu toate realizările județului Brăila și nu sunt puține. Pe lângă rezultatele la examenele naționale, avem foarte mulți elevi care au obținut distincții naționale și internaționale. Nimeni nu ne-a spus ‘ați făcut bine’, analizând acel raport al nostru”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.